Trebamo

80 dag svinj. ribice AVE
1 žlica senfa sa sjemenkama
sol, papar, maslinovo ulje
tartufata (80-100 g)
2 dcl slatkog vrhnja
Za palentu:
5 dcl vode
1/2 dcl maslinova ulja
1 žličicu soli
12 dag kukuruzne krupice (instant palenta)
1 žličica parmezana

Svinjska ribica u umaku od tartufa sa zapečenom palentom

Preporuči Preporuči
X

Pošalji prijatelju

Ispiši Ispiši
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 35 min
Zahtjevnost: Srednje

Najprije se latimo palente. U vrelu vodu istresemo instant-palentu koju neprestano miješamo 3 minute. Zatim dodamo maslinovo ulje, nekoliko žličica ribanog parmezana i posolimo. Kad je palenta kuhana istresemo je u primjerenu posudu da zadrži oblik (kvadrat, krug, modeli za mafine) te je stavimo u hladnjak.

Nakon toga nastavimo s mesom. Svinjski odrezak odnosno svinjsku ribicu nasiječemo na kriške debljine oko 2 cm. Nije ih potrebno istući. Za mariniranje upotrijebimo smjesu maslinova ulja, papra, soli i senfa te pustimo da stoji nekoliko minuta.

U međuvremenu u velikoj tavi zagrijemo nekoliko komadića maslaca i na jednu stranu složimo komade palente, a na drugu stranu stavimo kriške mesa. Pri kraju pečenja na vrh palente stavimo još nekoliko listića nasjeckane kadulje te okrenemo meso i palentu da se ispeku s druge strane.

Palentu nakon toga izvadimo iz tave te ribici dodamo tartufatu uz malo slatkog vrhnja. Nakratko još pirjamo i zalijemo s kapljicom bijelog vina.
I dobar tek!

Recepti

Posljednji članci

Imate li pitanja za nas?